Snadná a levná cesta k vlastnímu bydlení

Je vaším velkým snem splnit si svůj plán o vlastním bydlení? Dokonce už přesně víte, jak by mělo vypadat? Jistě by v něm nemělo chybět nic z běžného vybavení domácnosti, jako sedací souprava, kuchyňský kout, anebo pračka. Zkrátka by to měl být klasický, útulný a pěkný domeček, klidně i menší, jen abyste na něj dosáhli. Vždyť možná právě v tom je ten problém – to jediné, co vám doposud stojí v cestě, jsou peníze, respektive jejich nedostatek.

Našetřit si dostatek prostředků na vlastní bydlení, a to na takové, které si pořídíte, dokud jste ještě relativně mladí, je nereálné. Pakliže nemáte jiné zdroje než svůj plat, anebo nemáte opravdu hodně vysoký plat, tak něco takového není možné. Právě proto přichází na řadu hypotéka – jediná možnost lidí, kteří se nacházejí v podobné situaci. Jenže ani s velkým úvěrem na bydlení to není tak snadné – neobejdete se bez nezanedbatelné spoluúčasti, musíte splnit náročné podmínky, a navíc je takové půjčka sama o sobě dost drahá. Má taková situace nějaké řešení?

klice od domu (2)

Je tu řešení, které lidé žijící na západ od našich hranic už moc dobře znají, a také ho často využívají. V současnosti jediným dostupným typem bydlení za rozumnou cenu, které respektuje naše zvyklosti a nároky na bydlení, jsou dřevěné mobilní domy.

koupě domu

Mobilheimy jsou menší než klasické stavby, ale mimo omezenou podlahovou plochu vám v nich nebude nic scházet. Zvenčí vypadají na pohled jako malé domy bez pevných základů. A uvnitř jsou k nerozeznání od běžných menších panelových bytů. A právě s těmi se shoduje jejich podlahová plocha, takže se rozhodně nemusíte obávat, že byste se museli tísnit v nějaké malé tmavé komoře. Ba naopak, interiér je pěkně zařízený a je v něm vše, co je potřeba k příjemnému životu, ať už to pro vás představuje kuchyňská linka, soukromá ložnice, anebo třeba sprchovací kout. Vlastně záleží jen na vás, co uvnitř najdete – bude tam to, co si sami objednáte a vyberete.